DOĞRU TERCİH DOĞRU LİSE DOĞRU MESLEK MUTLU HAYAT

DOĞRU TERCİH DOĞRU LİSE DOĞRU MESLEK MUTLU HAYAT

 Doğru lise tercihi öğrencinin ilgilerine,  yeteneklerine ve akademik başarı koşullarına (Sınav başarısı, ortaokul başarısı, bulunduğu şehir v.b.) göre yaptığı gelecek planına  (Meslek ve üniversite eğitimi) ulaşması için en doğru ortaöğretim eğitim seçeneğinde karar kılmasıdır.

29.12.2022 120

Yaşamımızdaki en önemli seçimlerden biri olan meslek seçimi için ilk adım, kuşkusuz lise tercihidir. Bu önemli karar aşamasında öğrencilerin ve ailelerinin göz önünde bulundurmaları gereken bazı konular vardır. Öncelikli olarak öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir okul seçmeleri önemlidir. Elbette merkezi sınav puanı, okul başarı puanı gibi akademik başarıyı ölçen ve yansıtan sayılar, lise tercihi sırasında göz önünde bulundurulan, dikkate alınan sayısal verilerdir; ancak yalnızca "başarı sırası" gözetilerek yapılan tercihler "doğru tercih" olarak nitelendirilmemelidir.  Tercih edilmesi düşünülen ortaöğretim kurumlarının amaç ve müfredatlarının da göz önünde bulundurulması, değerlendirilmesi çok önemlidir. Lise tercihi yapmadan önce tercih edilmesi düşünülen okullar hakkında detaylı bilgi alınmalı; ulaşım, ders programları ve müfredat, fiziki donanım, mezunların yönelimleri (yükseköğrenim ya da mesleki) gibi konularda araştırma yapılmalıdır. Bu noktada öğrencilerin hayatlarını etkileyecek olan lise tercihlerini bilinçli ve en doğru şekilde yapmaları için bu proje yürütülecektir.

Öğrencilerimizin eğitim hayatlarında bir sonraki basamak olan lise tercihlerini bilinçli olarak yapmalarını sağlamak ve kendileri için en doğru okulu seçmeleri projemizin genel hedefidir.

           Projenin Özel Amaçları;

  • Öncelikli olarak öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir okul seçmelerini sağlamak,
  • Tercih edilmesi düşünülen okul ortamının öğrenciler tarafından yaşayarak deneyimlenmesi ve değerlendirmesini sağlamak,
  • Öğrencilerin doğru tercihin önemini kavrayabilmesini sağlamak,
  • Ortaöğretimden sonra devam edecek olan yükseköğrenim hayatlarında lise tercihlerinin önemini kavramalarını sağlamak,

Öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerinin açığa çıkarmalarına imkân sağlamak.29-12-202229-12-202229-12-202229-12-202229-12-2022